dimecres, 6 d’abril del 2016

El kamishibai és una forma tradicional que tenen els japonesos d'explicar històries. Aquest es va originar en els temples budistes durant el segle XII on els monjos utilitzaven pergamins que combinaven imatges i text per combinar històries per a unes audiències majorment analfabetes. A Japó aquest art va tenir un renaixement entre els anys 20 i 40 però va anar perdent intensitat en els 50 amb l'arribada de la televisió.
 El kamishibaia (una espècie de contacontes itinerant), quan arribava a un lloc, copejava dos trossos de fusta units per una corda per anunciar la seva arribada. Els nens que li compraven dolços podien asseure's en els primers seients front de l'escenari. Començava llavors a explicar diverses històries utilitzant per a això un petit escenari de fusta on s'inserien il·lustracions que s'anaven canviant a mesura que contava la història. Les històries eren sovint sèries de contes, els nous episodis dels quals eren explicats en cada visita a les viles, aconseguint així una fidel audiència. Avui dia aquesta tradició segueix revivint-se en biblioteques i escoles mentre que també s'ha guanyat aficionats per tot el món.


Els de tercer a partir del diferents sessions d'escriptura creativa farem les nostres històries que després contarem utilitzant el Kamishibai

Clica la imatge i comença a construir les teves històries.